Hem Kalendarium Om Föreningen Bli medlem Har varit Nyhetsbrev Tips Bilder Debatt Länkar

Kalendarium

September 2018
Fredagen den 28 september 2018 kl 11.45

Studiebesök på Lindab i Grevie utanför Båstad fredagen den 28 september 2018 kl 11.45, Stålhögavägen 117, Grevie [269 92 Båstad]
N 56.383042   E 12.7831527

Studiebesöket inleds med att företaget bjuder på lunch. Lindab utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för förenklat byggande och bättre inomhusklimat.

Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, montagevänlighet, energi- och miljötänkande samt levereras med en hög servicegrad.

Det går att åka buss 504 från Förslövs station (Pågatåg ankommer från söder kl 10.53) till Grevie (och vidare mot Båstad). Från Förslövs station kl 11.00, framme vid hpl Grevie/Lindab kl 11.09.

Anmälan om deltagande, liksom önskemål om samåkning eller förmåga att ta medpassagerare, skall ske till anmalan@industrihistoriaiskane.se, senast fredagen den 22 september 2018. Ev frågor etc kan ställas till samma mejladress.

Om du har ett datorprogram, som inte klarar av klickfunktionen, skriv anmalan@industrihistoriaiskane.se direkt i adressfältet.

Merinformation
I nordvästra Skåne kan man även besöka Järnvägens Museum i Ängelholm. Museet är under augusti öppet dagligen kl 11-17.

Oktober 2018
Onsdagen den 10 oktober 2018 kl 16.30-ca 19.00

Stadshistorisk vandring i Gåsebäcks industriområde i Helsingborg, samling vid Helsingborgs stadsarkiv, Västra Sandgatan 7. Hitta hit.
Skriv in startadressen, så fås färdväg samt färdlängd och tid.

Ca 20 minuters promenad från Knutpunkten, Buss nr 1 mot Ättekulla stannar på busshållplats Öresundskraft sedan ca 3 minuters promenad, cykel- och bilparkering finns intill.

I stadsdelen Gåsebäck i södra Helsingborg har det funnits - och finns - industrier och verksamheter av vitt skilda karaktärer. Livsmedel har tillverkats, lagrats och förädlats, och så vitt skilda saker som sidenblommor och kvarnstenar har tillverkats här.

Många nya verksamheter har idag flyttat in i gamla lokaler, där spåren av människor från det förflutna är påtagliga.

Under den här kvällen följer vi, tillsammans med antikvarie Karin Gustavsson, industrisamhällets spår så som de gestaltar sig i en del av Helsingborg som ligger lite vid sidan av. Vandringen avslutas med bildvisning och fika i stadsarkivets lokaler.

Anmälan om deltagande, liksom önskemål om samåkning eller förmåga att ta medpassagerare, skall ske till anmalan@industrihistoriaiskane.se, senast fredagen den 5 oktober 2018. Ev frågor etc kan ställas till samma mejladress.

Om du har ett datorprogram, som inte klarar av klickfunktionen, skriv anmalan@industrihistoriaiskane.se direkt i adressfältet.

 
Senast uppdaterad 180917 Mejl till föreningen: industrihistoria@gmail.com Mejl till webbredaktören (Eber Ohlsson)