Studieresa till Folkestorps bränneri.
Söndagen den 10 september 2006 studieresa till Folkestorps bränneri.

Det var i Folkestorps bränneri på Österlen som historien om Absolut en gång började – vodkan som har utsetts till världens lyxvarumärke nummer 1 före Harley Davidsson, Tiffany, Ritz/Carlton, BMW, Chanel och Rolex.

Vår styrelseledamot Per-Jan Pehrsson har ordnat så att Henrik Borg, bebyggelseantikvarie vid Region­museet Kristanstad/Landsantikvarien i Skåne, guidar oss på resan till Folkestorps bränn­erimuseum, Sveriges enda. Där tar den tidigare landsantikvarien Åke Werdenfels, som en gång byggde upp museet, emot oss och presenterar anläggningen och dess historia.

Söndagen den 10 september 2006 blir det alltså en resa som du absolut inte bör missa. Den börjar klockan 10.00 med avfärd i hyrd buss från Frans Suells staty vid Norra Vallgatan i Malmö. Reskostnaden för deltagarna har vi begränsat till 100 kronor per person.

Via Ystad åker vi till Köpingebro sockerbruk, som vi ger en vördsam betraktelse innan dess planer­ade rivning är verkställd. Sen fortsätter vi till Allevads f d mejeri, som är ganska välbevarat och värt ett uppehåll.

Därefter är det dags för en lunchpaus, som vi tänkt ta på Andrarums kaffestuga, innan färden går vidare norrut till Folkestorp, där vi skall vara vid 13.30-tiden.

Efter Folkestorp-besöket blir det ”raka” spåret tillbaka mot Malmö, dit vi beräknas ankomma 16.00-16.30.