Föredrag om Åsbrink & Co.
Välkommen till Stig Lindes föredrag om Åsbrink & Co den 27 oktober 2005 i Skånska Ingenjörsklubbens lokaler.

Att Volvo betyder ”Jag rullar”, det vet vi. Men på torsdag, den 27 oktober 2005 klockan 19.00, får vi bl a lära oss ett nytt latinskt ord, som också blev ett produktnamn: Verro, dvs ”Jag sopar”. Så hette en serie sopmaskiner, som AB Åsbrik & Co tillverkade för några år sedan.

Om det berättar Stig Linde, som 1935 började som ritare, dvs konstruktör, på Åsbrink och slutade som teknisk direktör 1978. I ord och bild berättar han om den intensiva verkstadstekniska utvecklingen under åren. Det var inte bara sopmaskiner som tillverkades på Åsbrink. Produktprogrammet som växte fram på Ön i Limhamn, blev brett. Bl a ingick även asfaltmaskiner, bänksvarvar och grävmaskiner.

Välkommen att ta del av en mycket händelserik indu­strihistorisk epok inom den svenska verkstadsbranschen. Denna gång gästar vi Skånska Ingenjörsklubben, som bjudit in oss till sina lokaler i Tekniska Museet på Malmöhusvägen 7. I mötet deltar styrelsemedlemmar från SIK. Det betyder, att vi efter Stig Lindes föredrag även informeras om SIKs verksamhet och om eventuella framtida sam­arbetsmöjligheter mellan våra två föreningar.

Än en gång: Hjärtligt välkommen torsdagen den 27 oktober klockan 19.00!